Ingredients

  • 3 ous durs
  • 300 g de col (repollo)
  • 300 g de pastanaga
  • 200 g de cogombres en vinagre
  • 200 g d’olives sense pinyol
  • 300 g de col llombarda

Per a la lactonesa

  • 150 g de llet
  • 1 gra d’all (opcional)
  • Sal i pebre al gust
  • 400 g d’oli de girasol o d’oliva
  • suc de mitja llimona (petita)

Elaboració
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Ho reservem en un bol.
Piquem la resta d’ingredients per aquest ordre :
la col, 5 segons. velocitat 4.
Les pastanagues netes i pelades, 5 segons, velocitat 5.
Els cogombres 3 segons, velocitat 4
Les olives, 4 segons, velocitat 4
La col llombarda, 5 segons, velocitat 5
A mesura que anem picant, anem abocant en un bol gran, el got de la Thermomix (Thmx), no el cal rentar cada vegada.

Fem la lactonesa
Mesurem l’oli i el reservem.
En el got de la Thmx posem la llet, l’all, la sal i el pebre, programem 30 segons, 37º, velocitat 5.
En acabar el temps, programem 3 minuts, 37º, vel. 5 i anem abocant l’oli poc a poc per damunt la tapa, sense traure el cubilet, l’oli anirà caient a poc a poc dins del got. Després afegim la llimona i barregem uns segons més. Podem rectificar de sal un cop ha acabat.

Presentació
Barrejar tots els ingredients, afegim la lactonesa i barregem.
Reservem una mica de cada ingredient i el presentem en una safata amb més lactonesa en un bol, per si algú no ho vol barrejat o no li agrada algun ingredient.
També és una manera molt atractiva de presentar els ingredients que porta l’amanida.