Ingredients
4 tassetes (de les de café) d’arròs bomba
1 Sèpia bruta mitjaneta
1 tira de costella de porc
Aletes de pollastre
1 botifarra
Un grapat de pèsols del Maresme
Unes quantes mongetes tendres
1 Ceba petita
2 grans d’all
2 o 3 tomàquets madurs ratllats
Una mica de pebrot verd
Una mica de pebrot vermell
1 nyora (opcional)
Uns brins de safrà
Aigua o brou suau de carn o fumet. (Unes tres vegades la quantitat d’arròs)
Sal
Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Primer de tot, fregim en la cassola amb un bon raig d’oli d’oliva les carns tallades petites i les reservem. En el mateix oli, saltem lleugerament la sèpia, també talladeta.
A continuació fem un sofregit a consciència (Sempre en el mateix oli) amb la ceba, els alls, el pebrot, la carn de la nyora i el tomàquet.
Una vegada fet el sofregit hi tirem l’arròs i el rossegem. Seguidament, afegim les carns i la sèpia (ara és el moment de posar-hi també la seva “salsa”) li donem un tomb a tot plegat i li tirem l’aigua o brou bullint, juntament amb el safrà.
Ho deixem uns tres o quatre minuts a foc fort i tot seguit, ho deixem coure a foc mitjà entre 12 o 15 minuts aprox. (Dependrà de la qualitat de l’arròs)
Ens ha de quedar una mica caldoset.
També hi podem posar una picadeta d’all i julivert acabant la cocció.
Deixem reposar un parell de minuts i plat a taula!