Ingredients
Per a 6 barres:

Llevat:
160g de farina integral
160g d’aigua
2,5 g de llevadura fresca

Per a la massa:
llevat
640g de farina integral
350g d’aigua
15g de sal
2 g de llevadura fresca
Elaboració
Primer prepararem el llevat, mesclant els 160g de farina integral, els 160g d’aigua i els 2,5g de llevadura. Ho mesclarem bé i ho deixarem reposar 3 hores a dins un bol tapat amb un drap.

Passat aquest temps incorporam al llevat la resta d’ingredients i ho amassam bé, uns 10 minuts. Veureu que la massa s’enganxa una mica a les mans, però intentau no afegir més farina. Si se us enganxa molt, deixau-la reposar 10 min i amassau 2 minuts i així successivament (El repòs substitueix l’amassat).

Deixam tovar la massa 3 hores més a dins un bol i tapada amb un drap. Passat aquest temps passarem a formar les barres. Formam bolles d’uns 180g i, amb les mans, presionam suaument a sobre la bolla que haurem format, movent les mans cap als extrems per a formar les barres. Quan les tengueu formades les posarem a sobre d’una tela enfarinada i les deixarem reposar una hora i mitja, tapades amb un drap.

Passat aquest temps, les col·locarem en una safata per a forn i, amb un ganivet o un cútex, farem els talls característics de les barres. Les enfornarem a 220º uns 50 minuts.