Ingredients:

  • 18 llagostins
  • 2 clares d’ou
  • 18 broquetes

Ingredients per a la salsa de romesco:

  • 4 alls
  • 4 tomàquets
  • 2 nyores
  • 50 g avellanes torrades
  • 50 g ametlles torrades
  • 2 cullerades de vinagre
  • Sal
  • Pebre bo
  • Oli d’oliva
  • Pebre bord (vermell)

Ingredients per a l’arrebossat:

  • Romesco
  • Pa

Preparació:
Escaldeu els llagostins en aigua calenta. Peleu-los, extraieu-los l’intestí central i munteu les broquetes punxant els llagostins per llarg.

Per a la salsa de romesco, escaliveu els alls i els tomàquets al forn. Després, lleveu la pell i les llavors als tomàquets i traieu la polpa als alls. Hidrateu les nyores amb aigua i lleveu-los la polpa. Tritureu els alls, els tomàquets, les nyores, les avellanes, les ametlles i el vinagre. Després, salpebreu-ho i lligueu-ho amb l’oli d’oliva. Afegiu-hi aigua i un poc de pebre bord.

Assequeu el pa en el forn i tritureu-lo. A continuació, barregeu-lo amb part de la salsa de romesco. Després, bateu el blanc de l’ou i mulleu-hi els llagostins. Arrebosseu-los amb el pa i fregiu les broquetes en oli calent. Per acabar, serviu els llagostins calents juntament amb la salsa de romesco.

Font: 50 noves tapes. Ferran Adrià