Ingredients
Ingredients per 8 persones:
75 g de mantega
250 g de xocolata de postres per fondre
3 ous
75 g de farina
150 g de sucre morè
1 tsp rasa de llevat químic tipus Royal (tsp = Cullera de postres, important utilitzeu les culleres mesuradores estàndards)
1 tsp de vainilla en sucre (tsp = Cullera de postres, important utilitzeu les culleres mesuradores estàndards)
100 gr de nous esmicolades
Elaboració
En una olla petita posem la xocolata i la fonem, però amb molt de compte de que no bulli. Quan la xocolata estigui desfeta, hi afegim la mantega i la fonem.
Un cop fos, ho posem en un bol hi afegim la farina i el llevat químic tamisat, si no teniu tamisador ho podeu passar per un colador petit. Ho batem amb un batedor de varetes manual fins que sigui una massa homogènia.
Anirem afegint el sucre i la vainilla poc a poc mentre seguim removent. És molt important que el brownie és faci a mà, sense passar la batedora elèctrica, per tal d’aconseguir la textura adequada.
Afegir els ous batuts prèviament i seguim removent.
Quan tots els ingredients estiguin integrats en la massa (o quan dius “Ja no em sento la mà de tant remenar!!”), afegim les nous esmicolades i tornem a barrejar.
Per últim, untem una safata amb una mica de mantega i un polsim de farina perquè no se’ns enganxi. Afegim la massa i ho posem la forn a 180 graus aproximadament (ja sabeu que cada forn és un món!) durant 30 minuts.
Quan el brownie s’hagi refredat, jo afegeixo una capa no massa gruixuda de xocolata desfeta amb mantega. Perquè entre nosaltres, si no la poso, a casa se’m queixen.
El brownie s’acostuma a servir amb una bola de gelat de vainilla a sobre, però una altra idea és acompanyar-lo amb maduixes que també queda boníssim.