Ingredients

  • 75 g de mantega
  • 250 g de xocolata de postre per fondre
  • 3 ous
  • 75 g de farina
  • 150 g de sucre moreno
  • 1 tsp rasa de llevat químic tipus Royal (tsp = Cullera de postre, important utilitzar les culleres mesuradores estàndards)
  • 1 tsp de vainilla en sucre (tsp = Cullera de postre, important utilitzar les culleres mesuradores estàndards)
  • 100 g de nous esmicolades

Salsa de gerds:

  • 300 g de gerds
    70 g de sucre
    2 tbs (tbs = cullera sopera estàndard) de Maicena

Elaboració
En una olla petita posem la xocolata i la fonem, però amb molt de compte de que no bulli. Quan la xocolata estigui desfeta, afegim la mantega i la fonem.

Un cop fos, ho posem en un bol hi afegim la farina i el llevat químic tamisat, si no teniu tamisador ho podeu passar per un colador petit. Ho batem amb un batedor de varetes manual fins que sigui una massa homogènia.

Anirem afegint el sucre i la vainilla poc a poc mentre seguim removent. És molt important que el brownie és faci a mà, sense passar la batedora elèctrica, per tal d’aconseguir la textura adequada.

Hi afegim els ous batuts prèviament i seguim removent.

Quan tots els ingredients estiguin integrats en la massa (o quan dius “Ja no em sento la mà de tant remenar!”), afegim les nous esmicolades i tornem a barrejar.

Per últim, untem una safata amb una mica de mantega i un polsim de farina perquè no s’ens enganxi. Afegim la massa i ho posem la forn a 180 graus aproximadament (ja sabeu que cada forn és un món!) durant 30 minuts.

Desfem xocolata blanc i el tirem per sobre el brownie.

Per la salsa de gerds, calentem a foc lent els ingredients de la salsa en una olla i anem removent amb una batedora de varetes de mà fins que es faci puré. Quan tingui la textura adequada la deixem refredar i la posem a la nevera.

Per servir-lo li posarem per sobre la salsa de gerds que li donarà un toc genial.