Ingredients
INGREDIENTS per la MASSA:
•150 g de saïm
•450 g d’aigua
•6 ous
•200 g de farina
•Olives negres
•2 capsa de formatge cremós (tipus Philadelphia)
•3 llaunes de tonyina
•2 llauna d’anxoves
Elaboració
PELS BUNYOLS DE VENT:
1.Pesarem l’aigua i el saïm i els posarem dins una olla (millor que sigui grossa), encendrem el foc i esperarem que bulli.
2.Quan bull, hi afegirem la farina, sense aturar de remenar. Ha de quedar una massa homogènia i gens líquida. Retirau del foc i deixau refredar la massa.
3.Mentres la massa refreda, pujarem els blancs dels ous a punt de neu.
4.Una vegada està refredada la massa, hi afegirem els vermells d’un en un, mesclant bé cada vegada.
5.Els blancs s’afegeixen al final, i amb dues o tres vegades, mesclant bé cada cop.
6.Ara hi afegirem les olives negres tallades petites i ho mesclarem bé.
7.Amb l’ajuda d’una màniga pastissera o amb dues culleres, farem els bunyols, i els courem 20-25 minuts a 180-200ºC.
PEL FARCIT:
1.Posarem tots els ingredients del farcit i ho triturarem amb l’ajuda d’un túrmix. Si voleu, també podeu fer-ho picant amb el ganivet la tonyina i les anxoves, i després afegir-hi el formatge i mesclar.
Quan tengueu els bunyols cuits i refredats i la crema d’anxoves acabada, només heu de tallar els bunyols per la meitat i farcir-los de la crema amb una màniga pastissera.
És una versió diferent dels bunyols dolços que farcim de nata, trufa, crema… i que també podeu omplir d’altres ingredients salats que vos agradin, com uns alvocats amb gambes o una crema de marisc, per exemple.