Ingredients per al cebiche:
- 250 g de gambes vermelles ben grans, pelades i congelades
- El suc de 3 o 4 llimes
- 1 xile verd tallat en fines rodanxes (opcional)
- Pebre negre acabat de moldre
Ingredients per a l’amanida tropical:
- 1 o 2 tomàquets mitjans tallats en quadradets petit
- 1/2 mango pelat i picat en quadradets de la mateixa grandària que els tomàquets
- 1 o 2 fruites de la passió
- 1/2 ceba petita ben picada
- 1 manadet de coriandre fresc picat
- Unes gotes de tabasco al gust.
- Pebre negre acabat de moldre
- Sal
- Oli d’oliva.
Preparació:
Poseu les gambes a descongelar una hora abans dins del frigorífic. Una mica abans de que estiguin completament descongelades, així serà més fàcil, les tallam per la meitat longitudinalment i retiram el conducte intestinal.
Col·locam les gambes un plat pla, procurant formar una sola capa, d’aquesta manera quedaran perfectament cobertes pel suc de llima. Empolvoram amb el pebre negre mòlt i el chile verd, si us agrada el coent. Cobrim amb el suc de les llimes, reservant dues cullerades per a l’amanida. Ho deixem reposar en el frigorífic durant una hora o més, depenent de si voleu que les gambes quedin més o menys crues.
Mentrestant, posam en un bol tots els ingredients de l’amanida, acabant amb el suc de llima reservat i una o dues cullerades d’oli d’oliva, depenent del gust de cadascun però tenint amb compte que han de predominar els sabors frescos de la llima i les fruites per sobre de l’oli.Ho barregem amb delicadesa i reservam a la nevera fins al moment de servir.
Per muntar el plat, escorrem les gambes del suc de llima on estaven i retirem el xile verd (o no). Disposem l’amanida sobre un plat i coloquem per damunt les gambes. Finalment ho decorem amb unes fulles de coriandre.