Ingredients per al cebiche:

  • 250 g de gambes vermelles ben grans, pelades i congelades
  • El suc de 3 o 4 llimes
  • 1 xile verd tallat en fines rodanxes (opcional)
  • Pebre negre acabat de moldre

Ingredients per a l’amanida tropical:

  • 1 o 2 tomàquets mitjans tallats en quadradets petit
  • 1/2 mango pelat i picat en quadradets de la mateixa grandària que els tomàquets
  • 1 o 2 fruites de la passió
  • 1/2 ceba petita ben picada
  • 1 manadet de coriandre fresc picat
  • Unes gotes de tabasco al gust.
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal
  • Oli d’oliva.

Preparació:
Poseu les gambes a descongelar una hora abans dins del frigorífic. Una mica abans de que estiguin completament descongelades, així serà més fàcil, les tallam per la meitat longitudinalment i retiram el conducte intestinal.

Col·locam les gambes un plat pla, procurant formar una sola capa, d’aquesta manera quedaran perfectament cobertes pel suc de llima. Empolvoram amb el pebre negre mòlt i el chile verd, si us agrada el coent. Cobrim amb el suc de les llimes, reservant dues cullerades per a l’amanida. Ho deixem reposar en el frigorífic durant una hora o més, depenent de si voleu que les gambes quedin més o menys crues.

Mentrestant, posam en un bol tots els ingredients de l’amanida, acabant amb el suc de llima reservat i una o dues cullerades d’oli d’oliva, depenent del gust de cadascun però tenint amb compte que han de predominar els sabors frescos de la llima i les fruites per sobre de l’oli.Ho barregem amb delicadesa i reservam a la nevera fins al moment de servir.

Per muntar el plat, escorrem les gambes del suc de llima on estaven i retirem el xile verd (o no). Disposem l’amanida sobre un plat i coloquem per damunt les gambes. Finalment ho decorem amb unes fulles de coriandre.