Coca de pebres, llom i albergínia

Ingredients per a una coca gran:

De la pasta:

  • 130 g de cervesa de sabor suau
  • 100 g d’oli d’oliva (i un poc més per untar la llauna)
  • un pessic de sal
  • 370 g de farina fluixa

Del farciment:

  • 8 pebres vermells torrats
  • 2 alls
  • 2 albergínies petites
  • farina per arrebossar les albergínies
  • 200 g de llom tallat primet
  • sal
  • oli d’oliva
  • pebre bord dolç

Preparació:

Tallau el llom a trinxes (o com us agradi més) i trempau-lo amb sal, oli i pebre bord.

Tallau les albergínies a rodanxes primetes; salau-les i posau-les a degotar ½ hora dins un colador.

Pelau el pebres i feis-ne tires amb els dits. Deixau-los degotar una estona. Trempau-los amb sal, oli i els dos alls tallucats.

Eixugau les rodanxes d’albergínia; enfarinau-les i fregiu-les. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.

Preparau ara la pasta: mesclau els ingredients líquids amb la sal. Incorporau-hi la farina per tandes fins que l’hagi absorbit tota.

Untau una llauna amb oli. Esteneu-hi la pasta alçant una mica les voreres.

Enceneu el forn a 220º.

Col·locau una capa de pebres damunt la coca. Distribuïu les tallades de llom i les rodanxes d’albergínia de manera que quedin ben repartides.

En ser calent el forn, enfornau la coca i coeu-la durant 35-40 minuts. Si el vostre forn duu molta força, tapau la coca amb paper d’alumini durant la primera part del temps de cocció.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.