Ingredients per a una coca gran:
De la pasta:
- 130 g de cervesa de sabor suau
- 100 g d’oli d’oliva (i un poc més per untar la llauna)
- un pessic de sal
- 370 g de farina fluixa
Del farciment:
- 8 pebres vermells torrats
- 2 alls
- 2 albergínies petites
- farina per arrebossar les albergínies
- 200 g de llom tallat primet
- sal
- oli d’oliva
- pebre bord dolç
Preparació:
Tallau el llom a trinxes (o com us agradi més) i trempau-lo amb sal, oli i pebre bord.
Tallau les albergínies a rodanxes primetes; salau-les i posau-les a degotar ½ hora dins un colador.
Pelau el pebres i feis-ne tires amb els dits. Deixau-los degotar una estona. Trempau-los amb sal, oli i els dos alls tallucats.
Eixugau les rodanxes d’albergínia; enfarinau-les i fregiu-les. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.
Preparau ara la pasta: mesclau els ingredients líquids amb la sal. Incorporau-hi la farina per tandes fins que l’hagi absorbit tota.
Untau una llauna amb oli. Esteneu-hi la pasta alçant una mica les voreres.
Enceneu el forn a 220º.
Col·locau una capa de pebres damunt la coca. Distribuïu les tallades de llom i les rodanxes d’albergínia de manera que quedin ben repartides.
En ser calent el forn, enfornau la coca i coeu-la durant 35-40 minuts. Si el vostre forn duu molta força, tapau la coca amb paper d’alumini durant la primera part del temps de cocció.