Cors de foie gras i maduixa

Ingredients
Per a 12 cors mitjans o 24 de petits

  • 3 llesques de pa de motlle (blanc, integral o llavors)

Per la mousse de foie

  • 75-80 g de fetge fresc d’ànec
  • 50 g de nata per a cuinar
  • ½ fulla de gelatina
  • Sal
  • Pebre bo

Per a la cobertura de melmelada

  • 125 g de melmelada de maduixa (o gerds o groselles)
  • 75 g d’aigua
  • 2 g d’agar-agar

Preparació
Començarem preparant la mousse de foie gras. Posarem la gelatina a remullar en aigua freda durant 4-5 minuts perquè s’hidrati bé. Mentrestant, en un cassó col·locarem la nata i el fetge tallat a trossos i el posarem a coure a temperatura mitja fins que el fetge s’hagi fos completament. El salpebrarem i el tastarem. Ho apartarem del foc, hi afegirem la gelatina, ho barrejarem i colarem la mescla. Un cop colada, omplirem els motlles de silicona, donarem un parell de cops sobre el marbre de la cuina per a fer desaparèixer possibles bombolles i posarem els motlles plens al congelador perquè s’endureixin ràpidament. Els deixarem congelar durant 1 hora com a mínim.

Mentre els cors es congelen, prepararem les torradetes. Amb l’ajuda d’un corró (o aprimador) aplanarem les llesques de pa de motlle i amb l’ajuda d’un tallador de galetes farem les formes de cor. Les col·locarem en una palangana de forn i amb el grill encès només es torbaran 4-5 minuts per coure’s per cada costat.

Una vegada tenguem els cors congelats, els retirarem i els desemmotllarem. Els punxarem amb un escuradents per la part inferior i els tornarem a reservar dins un plat en el congelador.

Per a la cobertura de confitura, posarem l’aigua i la melmelada en un cassó i ho farem bullir. Hi afegirem l’agar agar i ho remenarem amb l’ajuda d’unes varetes. Ho deixarem coure a foc baix durant 5 minuts. Després, ho colarem per evitar possibles restes d’agar agar o llavors de la melmelada i ho buidarem en un recipient petit i estret (tipus tassa de cafè) i començarem a banyar els cors de foie amb la cobertura de melmelada. No tingueu por de l’impacte tèrmic d’una cosa calenta i l’altre de congelada, ens ajudarà a guanyar temps.

Quan estiguin coberts, els guardarem a la nevera un mínim de 30 minuts perquè la cobertura s’endureixi . A l’hora de servir, col·locarem cada cor a sobre de les torradetes. Si voleu un regal original també podeu col·locar-los en una capseta i fer-li un llaç ben guapo, com si fos una capsa de bombons.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.