Ingredients
3 moniatos petits
1 ceba petita
1 pastanaga
Aigua o brou de verdures
150 grams de trompetes de la mort
1 gra d’all
2 ous
oli d’oliva
sal
pebre
cibulet

Elaboració
* De la crema:

-Pelar els moniatos i la pastanaga i tallar-los a rondanxes no gaire gruixudes i reservar.
-Tallar la ceba a mitges llunes i posar-la a sofregir amb un bon raig d’oli d’oliva a una cassola.
– Quan la ceba hagi sofregit cinc minutets abocar el moniato i la pastanaga i sofregir-ho tot plegat un parell de minuts més.
– Afegir el brou o l’aigua(que no arribi a cobrir-los), un péssic de sal i deixar coure fins que trenqui el bull. Un cop arrenqui el bull abaixar el foc i deixarem coure uns 15 minuts aproximadament fins que el moniato i la pastanaga siguin tendres.
– Un cop estiguin tendres, retirar del foc i triturar amb la túrmix amb el turbo per evitar que quedin grumolls. Si la volem més fina passar-la pel colador xinés.

* Del saltejat de trompetes de la mort:

-Netejar els bolets.
-Posar a una paella un rajolí d’oli d’oliva i quan sigui calent tirar un gra d’all ben picadet.
-Enrossir l’all i després afegir les trompetes.
-Saltejar-les uns minuts fins que s’evapori gairebé tot el líquid de la paella.

* Dels ous poché:

-Posar un cassó amb aigua al foc fins que bulli.
-Mentrestant folrem l’interior d’un got amb paper film, el pinzellem una mica amb oli o mantega desfeta i buidem l’ou a dins del got filmat.
-Tanquem el film amb cordill de cuina o fent un nus al propi film i quan l’aigua del foc sigui bullint posarem els paquetets d’ou entre 3 i 4 minuts.
– Un cop passat aquest temps refredem els ous amb aigua freda per evitar que agafin més temperatura i retirem delicadament el film.

Per emplatar posarem crema a un plat fondo, sal i pebre negre molta a sobre, afegirem una mica de saltejat de trompetes i a sobre d’aquestes hi posarem l’ou poché empolsimat d’una mica de sal gruixuda i de cibulet picat.