Ingredients:

Per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis
  • Una sípia de 500/750 gr. amb la bosseta de la tinta
  • 6 cullerades d’oli
  • una bona picada de julivert
  • un all
  • una ceba petita
  • un got de vi blanc
  • bitxo

Preparació:

Netejau la sípia, tallau-la a trossos i guardeu la bosseta de la tinta. Després feu bocins la ceba i tallau a trossets molt petits el julivert i l’all.

A continuació, en una paella molt ampla (després hi haureu de abocar els espaguetis) escalfau l’oli i afegiu-hi la picada d’all i julivert, la ceba i el bitxo (o pebre de cirereta). El punt de bitxo és important, no tingueu por. Després, coeu-ho un parell de minuts (que no ens cremi l’all) i afegiu-hi la sípia.

Deixau-ho coure un parell de minuts més remenant-ho de tant en tant. A continuació, afegiu-hi el vi i coeu  15 minuts, 10 amb tapa, 5 sense tapa fins que la sípia estigui tendra.

No se si us passa, però per mi cada sípia és un món. Després dels 15 minuts tastau-la. Si encara fos dura coeu-la per més temps i si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua, perquè l’all no es cremi.
Quan la sípia ja es cuita, afegiu-hi la bossa de la tinta i remenau fins que estigui completament dissolta.

Per acabar, bulliu els espaguetis, escorreu-los i aboqueu-los a la paella amb la salsa de sípia. Remenau un parell de minuts amb la flama ben forta, emplatau i serviu-ho amb julivert acabat de picar.
Buon appetito!