Ingredients:

  • 3 carabassons grossos
  • 4 ous
  • sal
  • pebre bo
  • 80 g de pernil tallat a daus petits
  • nou moscada
  • oli d’oliva
  • galeta picada
  • saïm o mantega per untar el motlle

Preparació:

Netejau els carabassons i tallau-los a cantonets petits sense pelar-los. Salau-los i posau-los a degotar dins un colador durant mitja hora. Passat aquest temps, posau al foc una paella ben gran al foc amb un poc d’oli. En ser calent, abocau-hi el carabassó i els daus de pernil. Afegiu-hi pebre bo i sofregiu-lo una estona fins que es reblaneixi una mica, però no fins que sigui cuit del tot. Retirau la paella del foc i abocau el contingut dins un bol perquè refredi una mica.

Mentrestant, untau el fons i les parets d’un motlle amb saïm o mantega i empolvorau-lo amb galeta picada.

Enceneu el forn a 180º.

Bateu els ous com per fer truita. En ser tebi el carabassó, mesclau-lo amb els ous. Tastau-lo, posau-hi nou moscada ratllada i tastau-ho per comprovar el punt de sal i d’espècies. Rectificau si fos precís. Abocau el contingut del bol dins el motlle. Cobriu tota la superfície amb galeta picada i enfornau-lo. Necessitarà aproximadament 45 minuts per ser cuit, però això depèn de cada forn. En tot cas, quan vegeu que la galeta de la superfície es ben daurada i punxant el centre del pastís amb un escuradents en surt eixut, vol dir que ja és cuita la granada. Treis-la del forn i deixau-la refredar quasi del tot abans de desemmotllar-la.

Serviu-la acompanyada d’una bona maionesa casolana.