Ingredients:
- 3 carabassons grossos
- 4 ous
- sal
- pebre bo
- 80 g de pernil tallat a daus petits
- nou moscada
- oli d’oliva
- galeta picada
- saïm o mantega per untar el motlle
Preparació:
Netejau els carabassons i tallau-los a cantonets petits sense pelar-los. Salau-los i posau-los a degotar dins un colador durant mitja hora. Passat aquest temps, posau al foc una paella ben gran al foc amb un poc d’oli. En ser calent, abocau-hi el carabassó i els daus de pernil. Afegiu-hi pebre bo i sofregiu-lo una estona fins que es reblaneixi una mica, però no fins que sigui cuit del tot. Retirau la paella del foc i abocau el contingut dins un bol perquè refredi una mica.
Mentrestant, untau el fons i les parets d’un motlle amb saïm o mantega i empolvorau-lo amb galeta picada.
Enceneu el forn a 180º.
Bateu els ous com per fer truita. En ser tebi el carabassó, mesclau-lo amb els ous. Tastau-lo, posau-hi nou moscada ratllada i tastau-ho per comprovar el punt de sal i d’espècies. Rectificau si fos precís. Abocau el contingut del bol dins el motlle. Cobriu tota la superfície amb galeta picada i enfornau-lo. Necessitarà aproximadament 45 minuts per ser cuit, però això depèn de cada forn. En tot cas, quan vegeu que la galeta de la superfície es ben daurada i punxant el centre del pastís amb un escuradents en surt eixut, vol dir que ja és cuita la granada. Treis-la del forn i deixau-la refredar quasi del tot abans de desemmotllar-la.
Serviu-la acompanyada d’una bona maionesa casolana.
Es una llàstima que no indiqueu quina es la pàgina original d’aquesta receta; jo diria que es mareix l’heu treta del blog “bojos per la cuina”, tant la imatge com el text.
Bojos per la cuina es un blog fantàstic de cuina mallorquina i mereix que l’anomenin
Bon dia Carmen, just davall del nom de la recepta apareix l’autor i la data de publicació. Així i tot, prenem nota i intentarem destacar més l’autor de les receptes, que com comentes es mereixen el seu reconeixement. Moltes gràcies