Ingredients

  • Per fer el iogurt: 1l de llet, 1 iogurt natural i 100g de sucre
  • Maduixes
  • Encenalls de xocolata negre

Elaboració
Primer s’ha d’elaborar el iogurt:
Pels que teniu Thermomix: poseu tots els ingredients per fer el iogurt dins el pot de la Thermomix i programeu 15 segons a velocitat 3. A continuació afegiu 5 minuts, 50º, velocitat 1.
Mentre es mesclen els ingredients enceneu el forn a 50º perquè es vagi encalentint.

Quan tenim la mescla feta l’aboquem dins els potets on ho volem servir i ho posem dins el forn. Jo us aconsell deixar el forn a 50º la primera hora i després aturar-lo. Al cap d’una hora tornar-lo encendre un poc més i després ja deixar-lo aturat. Han d’estar dins el forn entre 8 i 12 hores, sense obrir-lo per evitar refredar-lo.

No podem passar de 50º per no rompre els ferments que porta el iogurt i que seran els que ens ajudaran a quallar els nostres.

Pels que teniu iogurtera: mescleu dins un bol els ingredients per fer el iogurt, els aboqueu dins els pots que s’han de servir i programeu la iogurtera. També estan dins unes 8 hores.

Pels que no teniu ni Thermomix ni iogurtera: poseu la llet dins una olla al foc. Penseu que no podem passar dels 50º, per tant s’ha de controlar amb un termòmetre o, en cas de no tenir-ne, vigilar-ho molt. Jo us aconsell només posar-li uns 2-3 minuts, just que sigui una mica tèbia. Després li mescleu el iogurt i el sucre, i seguiu els mateixos passos que de la Thermomix, aboqueu la mescla dins els pots i amb el forn calent a 50º ho deixem dins entre 8 i 12 hores.

Quan ja tenim els iogurt fet, passem a l’elaboració de la nostra “mossegada dolça”.
Dins el potet on hem fet el iogurt, si aquest és el de servir (en cas que no ho sigui, primer posem el iogurt a cullerades allà on el volem servir), hi posem la maduixa tallada a trossos petits i ho decorem amb encenalls de xocolata, millor si és negre.