Aprofitant la temporada de llampuga hem volgut fer aquest plat tan simple i tan bo. Per ventura el fet que només puguem trobar-ne en una època de l’any la fa més atractiva.

Ingredients:

Per a 4 persones

  • 1 llampuga de 700 g
  • Farina per arrebossar les tallades
  • 3 pebres vermells grossos
  • 5 alls
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre bo

Preparació:

Netejau la llampuga i feis-ne tallades transversals no gaire gruixades. Salpebrau-les i posau-les a degotar una estona dins un colador perquè perdin l’excés d’aigua.

Netejau els pebres i trossejau-los amb les mans (els trossos han de ser més o manco regulars). Pelau 4 alls i laminau-los. Esclafau l’altre amb la pell.

Posau farina dins un plat fondo i arrebossau-hi les tallades de llampuga. Posau una paella amb oli al foc i en ser calent fregiu-hi el peix. Posau-lo a degotar, un cop fregit, damunt paper absorbent.

Dins part del mateix oli on heu fregit la llampuga (deixau dins la paella només l’imprescindible per fregir el pebre), sofregiu-hi el pebre amb els alls laminats i l’all esclafat, a foc mitjà-baix (el pebre necessita molt de temps per coure bé i no ha de quedar cremat per fora i cru per dedins). Salpebrau el conjunt. Quan el pebre sigui tendre, abocau-lo damunt les tallades de peix i serviu-lo immediatament.

Foto: Pere Muntaner (Bojos per la Cuina).