Hake in green sauce. Basque cuisine.

Lluç amb salsa verda

Ingredients

  • 4 lloms de lluç fresc
  • 3 grans d’all
  • 1 ceba petita
  • 1 manat de julivert fresc
  • 1 tassó de vi blanc sec
  • 1 tassó de fumet de peix (o brou de peix)
  • 1 cullerada de farina
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 8-10 escopinyes
  • 1/2 tassa de pèsols

Elaboració

Tallau finament la ceba, els alls i el julivert fresc i reserva-ho. Posau les escopinyes en aigua amb sal durant almenys 30 minuts per eliminar la sorra.

En una paella gran, escalfau un raig d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la fins que sigui transparent. Afegiu els alls picats i sofregiu-ho tot durant un minut més, fins que desprenguin la seva aroma.

Posau-hi una cullerada de farina a la paella i remenau bé perquè es barregi amb la ceba i els alls. Cuinau-la durant un minut per eliminar el gust de farina crua.

Incorporau el vi blanc a la paella i remenau-ho constantment fins que la farina es dissolgui completament i la salsa comenci a espessir-se.

Afegiu el fumet de peix a la paella i remenau bé fins que bulli. Després, reduiu el foc per deixar que la salsa es cuini a foc lent durant uns 5 minuts, fins que espesseixi lleugerament.

Salpebrau els lloms de lluç i posau-los a la paella amb la pell cap amunt. Cuinau el peix durant uns 5-7 minuts, depenent del gruix dels lloms, fins que siguin cuits, però no secs.

Ara és el moment d’afegir-hi les copinyes i els pèsols i, a continuació, tapau la paella. Cuinau-ho tot fins que les escopinyes s’obrin, devers 3-5 minuts.

Afegiu el julivert tallat a la paella i barrejau-lo suaument per distribuir-lo per tota la salsa. Rectificau de sal si cal.

 

Bon profit!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.