Ingredients
20 o 24 mandonguilles
ceba confitada
2 grans d’all
1 pastanaga
1 tomàquet madur
1 copeta de vi ranci
300 g de castanyes cuites i pelades
300 g de bolets variats
Sal
Oli d’oliva verge extra
Per les mandonguilles:
250 gr. De carn de porc picada
250 gr. De carn de vedella picada
1 ou
Molla de pa sec
1 got de llet
All
Julivert
Farina
Pa ratllat
Sal
Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Elaboració de les mandonguilles:
Es fa una massa amb les dues carns, l’all picadet, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre.
Fem les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en oli. Les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’ls l’excés d’oli.
Elaboració del plat:
Sofregirem una miqueta el tomàquet, la pastanaga i l’all en una cassola amb oli d’oliva. Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada i el vi ranci. Deixerem que redueixi el vi, poc a poc. A continuació afegim una culleradeta de farina (Per espessir la salsa) I li donem unes voltetes perquè no ens quedi crua.
Banyem la cassola amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta.
Afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades (Les podem fer al forn) i els bolets.
Deixem coure tot plegat 10 0 12 minuts i ho deixem reposar (Millor fer el plat d’un dia per l’altre)