Ingredients
Per la massa dels cupcakes:

– 125g de farina
– Un culleradeta i mitja de llevat en pols
– ½ culleradeta de sal
– 125ml de llet
– 30 ml d’oli d’oliva
– 1 ou gros
– 160 g de pernil tallat petit
– 20 g de formatge ratllat (jo vaig usar mozzarella però es pot usar emmental o un altre tipus de formatge)

Per la crema:

– 400g de formatge tipus philadephia
– Pernil
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 160ºC.
En un bol hi posem la farina tamisada, el llevat i la sal. En un altre bol barregem l’oli, la llet i l’ou.
Barregem els ingredients líquids (llet, oli i ou) amb els sòlids (farina, llevat i sal) fins que tinguem una barreja homogènia. Hi afegim el formatge i el pernil i ho remenem bé.
Posem la massa en els motlles (poden ser capsules de paper, jo vaig usar motlles de silicona) fins a omplir 2/3 parts d’aquests o una mica més, i els fiquem al forn uns 15-20 minuts. Abans de treure’ls del forn comprovar amb un escuradents que són cuits.
Treure’ls del forn i deixar refredar.

Mentre es refreden preparem la crema per cobrir-los. Barregem el formatge crema amb el pernil i ho remenem bé i reservem fins que els cupcakes siguin freds i els puguem decorar.
Un cop freds, posem la crema en una màniga pastissera i decorem els nostres cupcakes.