El concepte de mocktails té història, ja que hi ha registres de begudes no alcohòliques o còctels sense alcohol que daten del segle XIX. Aquestes begudes es van fer populars durant la prohibició als Estats Units de venda i consum d’alcohol d’entre 1920 i 1933.
La seva popularitat ha augmentat molt en les darreres dècades gràcies a la creixent consciència sobre la salut i el benestar. Molts bars i restaurants ja ofereixen opcions de mocktails elaborats amb ingredients creatius i sofisticats que fan que aquestes begudes siguin igualment atractives i delicioses per a tothom.
Alguns dels mocktails més coneguts són:
Virgin Mojito: La versió sense alcohol del clàssic mojito, que té menta, llimona, sucre i soda (o aigua amb gas) per a crear una beguda refrescant.
Nojito: És una variant del Daiquiri, elaborat amb suc de llimona, suc de llima i sucre de canya.
Shirley Temple: Una beguda dolça que combina refresc de llimona amb granadina i escuma de llima.
Pinya colada sense alcohol: Una versió no alcohòlica del conegut còctel tropical, que incorpora suc de pinya, llet de coco i gel.
Mocktail de margarida: Amb gust de margarida, però sense tequila. Es fa amb suc de llimona, suc d’aranja i una mica de xarop d’agave.
Bellini sense alcohol: Una opció no alcohòlica del còctel italià, que suc de préssec (també dit melicotó) amb suc de llimona i soda.
Virgin Mary: Una variant del Bloody Mary, que utilitza suc de tomàtiga, suc de llimona, salsa Worcestershire, salsa Tabasco, sal i pebre bo.
Imatge: Getty Images