Ingredients:
Per a 4 persones
- 1 tetra brik de brou per a paella amb sofregit (1 litre)
- 8 gambes vermelles grans
- 8 musclos nets i oberts al vapor
- 1 sípia neta i trossejada
- 350 g d’arròs
- Pli d’oliva verge extra
- Sal
- 3 grans d’all
- un manadet de julivert
- 1 tomàquet mitjà
Preparació:
Posem a escalfar el brou de peix. Retallem les barbes de les gambes amb ajuda d’unes tisores i les salem.
Fem una picada amb el tomàquet pelat, les dents d’all i les fulles de julivert. La reservem.
Col·loquem la paella al foc, hi afegim oli i fregim les gambes. Les guardem. Hi afegim la sípia i la picada i sofregim. Hi incorporem l’arròs i li fem unes voltes. Hi posem el brou, rectifiquem de sal i, quan bulli, ho deixem coure a foc fort durant deu minuts.
Baixem el foc, hi afegim els musclos i ho deixem coure vuit minuts més. Passat aquest temps, col·loquem les gambes damunt de l’arròs, apaguem el foc i deixem reposar l’arròs cinc minuts abans de portar-lo a la taula. A mi m’agrada acompanyar-lo amb llimona.