Ingredients
INGREDIENTS (per a 12 panets)

Per la massa mare
200 grams de farina
120 ml d’aigua
5 grams llevat fresc

Pel pa
la meitat de la massa mare resultant
500 grams de farina de força
10 grams de llevat fresc
1 culleradeta de sal
300 ml d’aigua tèbia
2 culleradetes generoses de mel
1 tassa de panses, avellanes i ametlles

Elaboració
En primer lloc, i amb 24 hores d’antel·lació, preparem la massa mare. Barregem la farina, l’aigua i el llevat, ho pastem i amassem amb l’accessori ganxo del batedor elèctric, en fem una bola i la guardem, tapada amb paper film, a la nevera, fins l’endemà. Passades les 24 hores, destapeu i preneu la meitat de la massa. En el bol del batedor elèctric, disposeu la farina i la sal. Hi afegiu la massa mare, i el llevat fresc, que prèviament haureu desfet en l’aigua tèbia. És l’hora d’incorporar la mel, i, amb l’accessori ganxo, amassar fins obtenir una massa homogènia i que es desenganxi de les parets del bol. Un cop obtinguda aquesta textura, aboqueu els fruits secs que hàgiu escollit. En el meu cas: panses, avellanes torrades i ametlles filetejades; i acabeu d’amassar per repartir-los bé. En realitat, és un pa ideal per gastar les miques de fruits secs que sempre queden al rebost! Tapeu el bol amb paper film i deixeu llevar un parell d’hores, fins que la massa dobli el volum. Llavors traieu del bol i amasseu a mà, una miqueta,damunt una superfície enfarinada, per treure l’aire. Dividiu en porcions i feu boles. El més important és arrodonir-les fent-les giravoltar al palmell, i no parar fins que el nus (el punt de tancament) del panet quedi al cul. Així no se us obrirà en coure’l. Els dipositeu tots damunt una safata de forn enfarinada, i els deixeu llevar una horeta més. Han de tornar a doblar el seu volum. Un cop passi això, els pinteu amb llet i els enforneu, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 15 minuts. Estaran cuits quan els veieu ben rossos.