Ingredients
Per al pa de pessic:
5 ous
200 g de sucre
200 g de farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat químic o pols de coure
1 culleradeta d’extracte de vainilla
Per a la mescla de tres llets:
400 ml de llet evaporada
400 ml de llet condensada
200 ml de nata per muntar
Per a la cobertura:
200 ml de nata per muntar (ben freda)
2 cullerades de sucre glaç
Canyella en pols (opcional)
Preparació
1. Preescalfau el forn i preparau el motlle
Preescalfau el forn a 180 °C. Engreixau un motlle rectangular o rodó amb mantega i enfarinau-lo lleugerament.
2. Preparar el pa de pessic
Separau els rovells del blanc d’ou. Muntau les clares a punt de neu i reservau-les.
En un bol gros, bateu els rovells amb el sucre fins que aconseguiu una mescla cremosa i blanquinosa. Afegiu l’extracte de vainilla.
Per evitar grums, posau la farina amb un tamissador i, després, el llevat químic, seguiu remenant amb suavitat .
Finalment, afegiu els blancs d’ou muntats a la mescla, integrau-los amb moviments envoltants per mantenir l’aire.
3. Coure el pa de pessic
Abocau la pasta al motlle preparat i coeu-la al forn durant 25-30 minuts, o fins que un escuradents surti net. Quan estigui fet, deixau-la refredar completament.
4. Preparar la mescla de tres llets
En un bol, barrejau la llet evaporada, la llet condensada i la nata per muntar fins que estiguin ben integrades.
5. Impregnau el pa de pessic
Quan el pa de pessic estigui fred, punxau-lo suaument amb una forqueta o un escuradents per tota la superfície. Abocau la mescla de tres llets a poc a poc, assegurau que s’impregni bé. Deixau reposar el pastís a la gelera durant almenys 2 hores.
6. Preparació la cobertura
Muntau la nata amb el sucre glas fins a obtenir una textura ferma. Esteneu-la sobre el pastís fred i, si voleu, empolvorau-lo amb canyella en pols per donar-li un toc aromàtic.
Imatge: Getty Images