Pastís de tres llets

Ingredients

Per al pa de pessic:

5 ous

200 g de sucre

200 g de farina de rebosteria

1 culleradeta de llevat químic o pols de coure

1 culleradeta d’extracte de vainilla

Per a la mescla de tres llets:

400 ml de llet evaporada

400 ml de llet condensada

200 ml de nata per muntar

Per a la cobertura:

200 ml de nata per muntar (ben freda)

2 cullerades de sucre glaç

Canyella en pols (opcional)

Preparació

1. Preescalfau el forn i preparau el motlle
Preescalfau el forn a 180 °C. Engreixau un motlle rectangular o rodó amb mantega i enfarinau-lo lleugerament.

2. Preparar el pa de pessic
Separau els rovells del blanc d’ou. Muntau les clares a punt de neu i reservau-les.

En un bol gros, bateu els rovells amb el sucre fins que aconseguiu una mescla cremosa i blanquinosa. Afegiu l’extracte de vainilla.

Per evitar grums, posau la farina amb un tamissador i, després, el llevat químic, seguiu remenant amb suavitat .

Finalment, afegiu els blancs d’ou muntats a la mescla, integrau-los amb moviments envoltants per mantenir l’aire.

3. Coure el pa de pessic
Abocau la pasta al motlle preparat i coeu-la al forn durant 25-30 minuts, o fins que un escuradents surti net. Quan estigui fet, deixau-la refredar completament.

4. Preparar la mescla de tres llets
En un bol, barrejau la llet evaporada, la llet condensada i la nata per muntar fins que estiguin ben integrades.

5. Impregnau el pa de pessic
Quan el pa de pessic estigui fred, punxau-lo suaument amb una forqueta o un escuradents per tota la superfície. Abocau la mescla de tres llets a poc a poc, assegurau que s’impregni bé. Deixau reposar el pastís a la gelera durant almenys 2 hores.

6. Preparació la cobertura
Muntau la nata amb el sucre glas fins a obtenir una textura ferma. Esteneu-la sobre el pastís fred i, si voleu, empolvorau-lo amb canyella en pols per donar-li un toc aromàtic.

Imatge: Getty Images

Deixa un comentari

Your email address will not be published.