Ingredients
Ingredients per al bescuit:
-200 g de mantega estovada
-200 g de sucre
-un polsim de sal
-ratlladura de 3 taronges
-4 ous mitjans
-200 g de farina
-1 sobre de llevat
Ingredients per a l’almívar de sucre:
-suc de 3 taronges acabades de sucar
-150 g de sucre
-2 cullerades de licor de taronja (Cointreau)
Ingredients per la ganache:
-250 g de crema de llet espessa
-300 g de xocolata (mínim 53% de cacao) picat o en gotes
-1 culleradeta de glucosa
Ingredients per al farcit:
-3 o 4 cullerades de confitura de taronja amarga
Elaboració
Per al bescuit: Posar la mantega, el sucre, la sal i la ratlladura de taronja en un bol i batre junts fins que la preparació blanquegi i estigui esponjosa.
Batre lleugerament els ous en un altre bol i agregar-los a poc a poc a la barreja de mantega sense deixar de batre amb rapidesa. Si la preparació comencés a separar-se, deixar d’afegir ou i incorporar batent dues o tres cullerades de farina. Això farà que la massa quedi lligada. Una vegada afegit tot l’ou, sedasssar la farina per damunt i remoure lleugerament. Això assegura que el bescuit es mantingui lleuger i esponjós.
Dividir la massa entre tres motlles greixats de 20 cm i coure cadascun de 15 a 20 minuts o fins que punxant amb un escuradents aquest surti net. Deixar reposar uns minuts i pinzellar la seva superfície amb el almívar mentre encara estan calents, així s’absorbeix més ràpidament. Una vegada tebis, retirar els bescuits del motlle i deixar refredar-los. Després embolicar-los en paper film i deixar-los reposar tota la nit a temperatura ambient, d’aquesta forma es mantindran sucosos i tindran la textura perfecta per polir-los i emplenar-los. Si es retallen després de coure’ls tendeixen a esmicolar-se o fins i tot trencar-se.
Mentre es couen els bescuits preparar l’almívar per remullar. Posar el suc de taronja i el sucre en un cassó i portar a ebullició. Coure a foc lent fins que el sucre s’hagi dissolt bé. Deixar refredar lleugerament, afegir el licor de taronja i reservar.
Per fer la ganache, abocar la crema en un cassó i escalfar-la lentament al foc. Posar la xocolata en un bol i afegir per damunt la crema calenta. Remoure suaument amb una batedora de varetes o una espàtula fins que la xocolata s’hagi fos. Agregar la glucosa i deixar que la ganache qualli fins que adquireixi una consistència de mantegosa.
Per muntar el pastís, polir els bescuits i unir les tres capes usant ganache per a la primera capa i confitura de taronja per a la segona. Usar la resta de ganache per recobrir la superfície i els costats del pastís, reservant una cullerada aproximadament per decorar amb una màniga pastissera amb forat petit.
La ganache ha d’abocar-se calenta sobre el pastís i després es deixa refredar fins que qualli abans de decorar.