Ingredients
Ingredients
1 kg de carabassa pelada i sense pinyols
70 gr pa
50 gr nous
1 ceba grossa
2 cullerades d’oli verjo
1 c/p gingebre en pols
1/2 c/p orenga
1/2 c/p sàlvia picada
pebre de sixuan, pebre rosa, sal pebre bo
Elaboració
Encendrem el forn a 180ºC
Trossejarem la carabassa i la ceba i les posarem en una palangana de forn. Salpebrarem, Ho amanirem amb els diferents tipus de pebre al nostre gust, la sàlvia, el gingebre en pols i un raig petit d’oli. Mesclarem bé i ho taparem amb paper d’alumini.
Enfornarem entre 30 i 35 minuts o fins que vegem que la carabassa és cuita. Ho colarem per a què tregui tot el suc.
Mentrestant picarem el pa amb la picadora i les nous amb el murter.
En el tassó del túrmix picarem la carabassa i hi mesclarem el pa, l’orenga i les 2 cullerades d’oli verjo. Rectificarem de sal i hi afegirem les nous. Si trobau que queda poc espès, afegiu-hi més pa picat.
Posarem el paté en pots de vidre nets i els taparem bé. Els bullirem en una olla tapats d’aigua uns 40 minuts. Deixarem que refredin dins el recipient. Els traurem i etiquetarem per després guardar-los en un lloc fresc i on no hi pegui el sol. Guardau-lo a la gelera una vegada començat.