Ingredients:

Pasta
– Farina fluixa
– 1 tassó d’oli d’oliva
– 1 tassó d’aigua
– Suc de 1/2 taronja
– Llevat de cervesa o “Canario”
– Bicarbonat

Farcit
– 1 albergínia
– 4 pebres vermells
– Julivert
– Alls
– Oli d’oliva verge
– Sal
– Pebre bo

Preparació:

Primer de tot hem de fer la pasta. Posarem dins una font, el tassó d’aigua, el tassó d’oli, el suc de mitja taronja, una pessigada de bicarbonat i dues pessigades de llevat de cervesa o una cullereta de “Canario”. Ho lligam amb una espàtula i hi afegirem farina a poc a poc. Després escamparem la massa dins una palangana. Com més prima sigui la pasta, més cruixent serà. Deixau la pasta tovant amb un cànyom a damunt.

Pel fer la superfície hem de posar a coure al forn, a poca potència, els pebres vermells amb una raig d’oli per damunt i una mica de sal. Tallarem l’albergínia en juliana i la fregirem volta i volta dins una paella. Després, deixarem que sui l’oli dins un plat amb una mica de paper de cuina davall.

En tenir els pebre vermells cuits, els pelarem i els tallarem en juliana, sense tirar el suc que fan, que ens servirà per la picada. Agafarem el julivert i els alls i farem una picada, bastaran 4 grans d’alls i una quarta part del manat de julivert i ho barrejarem amb el suc dels pebres, un raig d’oli verge, una mica de sal i pebre bo al gust. En estar la picada, afegirem les tires de pebre vermell i ens disposarem a fer el pas final. Primer escamparem les tires de pebre vermell per damunt la pasta, després les albergínies i per acabar posarem la picada que ens ha quedat per damunt del tot i ja la podem enfornar a 180º durant uns 20 minuts. El temps pot variar depenent de la gruixa de la pasta.
Per comprovar que la pasta està cuita li podeu clavar una forqueta. Si surt neta, està al punt. I també podeu mirar si per la part de baix de la coca està daurada.