Ingredients

– 4 pastanagues capolades.
– 2 tassons de farina sense gluten (Mix Dolci de Schär)
-2 tassons de sucre
– 1 tassó d’oli
– 4 ous
– 1 sobre de llevadura en pols sense gluten
– 1 barra de pasta de sucre o fondant
– Sucre glacé
– Confitura de maduixa

Preparació

Encalentim el forn a 170ºC a dalt i a baix. Posam dins un bol la farina, el sucre, l’oli i els ous, ho batem tot plegat. Quan tot estigui ben homogeni, hi afegim la pastanaga i la llevadura.
Després engreixam el motlle i l’enfarinam perquè la coca no hi quedi aferrada i ho enfornam a la mateixa temperatura però només la part de baix, devers 50 minuts, per assegurar-nos que és cuita: ho picam amb un escuradents, si surt net, ho és.

Una vegada fora del forn podem decorar-la com ens vengui de gust.

Xapam la coca per la meitat, com si fos un entrepà, i hi posam la confitura de maduixa per dins. Una vegada tancat, en posam un poc més per demanunt perquè la pasta de sucre s’aferri.

Jo he utilitzat pasta de sucre o fondant blanca sense gluten, i l’he tenyida amb colorants alimentaris aptes per a celíacs per fer els petits detalls.

Per estirar la pasta de sucre haurem de menester un aprimador i sucre galcé. Quan s’ha aconseguit una capa ben fina es col·loca damunt la coca i amb les mans ajudam a agafar la forma de la coca. Després tallam la pasta que sobre (la podem guardar per altres ocasions o fer bobons per als petits de la casa).

També es pot decorar amb xocolata de cobertura quan encara és un poc calenta. (Alerta que les xocolates duen llet o traces de llet, si decoram la coca amb xocolata ja no és apta per als intolarants a la lactosa).