Copa de tardor

Ingredients:

Per a 4 raccions

– 250 g de puré de castanyes
– 300 g de nata líquida per muntar
– 60 g de sucre
– 50 g de xocolata de cobertura
– 1 merenga seca (opcional)

Preparació:

Escalfau 50 g de nata dins una cassola. En bullir, abocau-la damunt la xocolata trossejada i remenau amb una forqueta fins que estigui completament dissolta. Reservau-la a temperatura ambient.

Muntau la resta de la nata (si hi posau un pessic de sal puja millor). Quan sigui ben ferma, reservau-la a la gelera.

Bateu la crema de castanyes amb el sucre amb una batedora manual de barnilles o amb una forqueta. Quan el sucre estigui ben incorporat, afegiu-hi la nata muntada. Mesclau amb una espàtula o amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire, només fins assegurar-vos que la crema és homogènia. Posau la preparació dins una màniga de pastisseria, amb la boca d’estrella. Distribuïu la crema dins 4 copes no gaire grans.

Trossejau la merenga amb els dits i repartiu-la per damunt la crema de castanyes. Distribuïu la xocolata per damunt de manera decorativa (si s’ha espessit massa, posau-la un moment al microones perquè s’aclareixi i sigui més fàcil de manipular).

Nota:

Fer puré de castanyes és molt laboriós, ja que s’han d’obrir amb un ganivet, bullir-les i llavors pelar-les (qué no és precisament senzill). Una bona opció és comprar el puré ja fet. Nosaltres hem fet el plat amb puré casolà una vegada, i una altra amb el que comercialitza la casa Cuevas. La veritat és que no hi hem trobat diferència.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.