Ingredients per a 12-14 amargos:

  • 300 g d’ametles crues mòltes
  • 12-14 ametles crues senceres
  • 210 g de sucre
  • 2 blancs d’ou
  • la pell de ½ llimona ratllada
  • un pessic de canyella (opcional)

Preparació:

Per fer la recepta d’amargos, mesclau l’ametlla, el sucre i un blanc d’ou un poc remenat amb una forqueta, però no pujat.

Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.

Bateu un poc l’altre blanc d’ou amb la forqueta.

Enceneu el forn a 170º.

Formau bolletes amb la pasta d’ametla. Untau-les amb el blanc d’ou remenat i col·locau damunt cada bolla una ametla crua, pressionant només una mica.

En ser calent el forn, enfornau la llauna i coeu els amargos durant 15-20 minuts, o fins que es daurin.

Treis-los del forn, deixau-los refredar completament damunt la llauna i guardau-los en pots de vidre o de llauna hermètics.

Nota:

És important que no els toqueu de damunt la llauna fins que no siguin freds, perquè si són encara calents es rompen fàcilment.