Ingredients
Per a 4 persones
Dels canelons:
- 16 plaques de canelons
- 500 g de bolets variats
- 50 g de Pedro Ximénez (o vi de Porto)
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 3 cullerades rases de farina de blat de moro (Maizena o similar)
- 80 g de foie micuit d’oca
- 4 cullerades d’olii d’oliva
- sal
- pebre bo
- 60 g de formatge parmesà ratllat
- 60 g de mantega freda
De la beixamel:
- 50 g de mantega
- 50 g de farina
- 600 g de llet
- sal
- nou moscada
Preparació:
Per preparar la recepta de canelons de bolets, netejau els bolets i tallucau-los. Pelau la ceba i els alls i picau-los ben fins.
Posau la farina de blat de moro dins una tassa i abocau-hi el Pedro Ximénez. Deixau reposar la mescla durant 5 minuts abans de remenar. Dissoleu ara la farina en el vi i reservau la mescla.
Posau una paella al foc amb l’oli. Sofregiu-hi la ceba i l’all a poc foc durant 10 minuts. Afegiu-hi els bolets i coeu-los a foc viu durant 5 minuts. Incorporau-hi el foie trossejat i deixau que es fongui. Salpebrau el conjunt. Afegiu-hi la farina de blat de moro dissolta en el vi. Remenau només fins que la mescla prengui consistència i retirau la paella del foc. Tastau-ho i rectificau de sal si fos precís.
Bulliu les plaques de canelons en aigua salada abundant. Colau-les, refrescau-les amb aigua i posau-les damunt un pedaç blanc ben net perquè degotin.
Per preparar la beixamel, posau la mantega dins una olla o paella. Quan s’hagi dissolt, afegiu-hi la farina i mesclau-la amb la mantega remenant seguit seguit amb la batedora manual de barnilles. Coeu el conjunt almenys durant 2 minuts. Incorporau-hi la llet poc a poc sense parar de remenar. Al principi sembla que farà grums, però poc a poc l’aspecte va canviant a mesura que hi afegim llet i remenam. Quan hi hagueu incorporat tota la llet, deixau bullir la salsa encara 5 minuts al mínim i retirau-la del foc. Afegiu-hi sal i nou moscada ratllada al vostre gust.
Untau amb mantega una rostidora.
Posau una culleradeta ben plena de farciment enmig de cada caneló, enrotllau-lo i col·locau-lo dins la rostidora (la part on s’ajunten els extrems no ha de quedar a baix, perquè es desfarien en servir-los). Abocau-hi per damunt la salsa beixamel. Empolvorau la superfície de parmesà ratlla i distribuïu-hi trossets de mantega.
Enceneu el forn a 190º. En ser calent, enfornau els canelons i coeu-los fins que es dauri la superfície (20-30 minuts).
La mantega freda es posa a trossets damunt els canelons abans de ficar la rostidora al forn. És un oblit meu, ja que la recepta no ho especifica.
Hola Núria,
Distribueix la mantega en trossets pel damunt el parmessà ratllat. Digue’ns si hi notes la diferència.
Una abraçada
Hola.
He preparat aquesta recepta 3 vegades i realment m’encanta. Però tinc un dubte i m’agradaria saber, els 60gr de mantega freda en quin moment els fas servir ja que per ara, en cap ocasió li he afegit al farcit.
Moltes gràcies!
Hola.
He preparat aquesta recepta 3 vegades i realment m’encanta. Però tinc un dubte i m’agradaria saber, els 60gr de mantega freda en quin moment els fas servir ja que per ara, en cap ocasió li he afegit al farcit.
Moltes gràcies!