La crema cremada, mal anomenada crema catalana, és un dels dolços més típics i un dels més saborosos. Elaborar-la és molt fàcil.
Ingredients (per a 6 persones)
- 1/2 litres de llet
- 4 ous
- 1 branca de canyella
- 75 grams de sucre (orientatiu, en funció del gust de cadascun).
- 25 grams de farina tipus Maizena
- 1 llimona grossa
Preparació:
- Feis la llimona neta i la pelau, procurant no agafar la part blanca perquè ens amargarà el plat. Reservau la pell.
- En un gotet de llet, dissoleu la Maizena (midó de blat de moro).
- La resta de llet, la posau en una olla i la bulliu a foc lent, juntament amb la canyella i la ratlladura de la llimona. Just abans que bulli, retirau-la del foc i deixau que es temperi.
- Mentrestant, en un bol bateu els ous i afegiu-hi el sucre, removeu-ho fins que estigui tot integrat. Després, afegiu-hi la llet dissolta amb Maizena.
- Tota la mescla, la tornareu a posar a foc lent fins que comenci a bullir. Veureu que s’haurà format la crema, que dividireu en potets individuals. Deixau-ho refredar.
Per cremar el sucre:
- Quan estigui la crema ben freda, tirau per damunt sucre abundant i cremau-lo amb l’ajuda d’un bufador de cuina o un cremador. Si no en teniu cap, ho podeu fer de la manera següent: després d’abocar-hi el sucre, vaporitzau una mica d’aigua per damunt i ho enfornau-ho a 220 °C amb grill.
Bon profit!
Fotografia: Getty Image