El cuiner Diego Dato, chef del restaurant Melvin, establiment assessorat per Martín Berasategui a Tenerife, ofereix aquesta recepta de panacotta de llimona i maduixa per celebrar Sant Valentí.

Ingredients:

Per a la panacota:

  • 550 grams de nata
  • 85 grams de sucre
  • 1 fulla de gelatina
  • La pell de 2 llimones

Per al suc de maduixa:

  • 250 grams de maduixes fresques
  • 25 grams de sucre

Per acabar:

  • 100 grams de maduixes fresques
  • 100 grams de suc de maduixes
  • Fulles de menta

Elaboració:

Per al suc de maduixa:
Rentau i eixugau les maduixes, llevar-hi el peduncle, tallau-les per la meitat o en quarts, segons la mida de les maduixes, posau-les en un bol i afegiu-hi el sucre. Després, cobriu-les amb film (embolcall de plàsti) i feu-hi uns foradets amb una punta.

A continuació, heu de coure les maduixes al bany maria a foc baix durant 30 minuts. Quan hagi passat aquest temps, abocau les maduixes a un tamís i deixau-les escórrer bé sense que s’aixafin. Reservau-ne el suc obtingut i deixau que es refredi.

Per a la panacotta:
Posau la crema de llet (nata) en un cassó i feis que bulli. Després, afegiu-hi la pell de les llimones (sense la part blanca), cobriu-ho amb paper film i deixau-ho infusionar durant 30 minuts.

Colau-ho i tornau-ho a esfalfar. Afegiu-hi el sucre i mesclau-lo perquè quedi ben dissolt.

A continuació, afegiu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua ben freda, quan la nata sigui tèbia, barrejau-ho tot amb túrmix per obtenir una crema ben llisa. Després, abocau la crema en els recipients que vulgueu usar i deixau-ho refrigerar com a mínim dues hores.

Acabat i presentació:
Tallau les maduixes a daus de 5 mm x 5 mm. Després, mesclau el suc de les maduixes amb les maduixes a daus i abocau-ho amb cura sobre la panacotta freda. Decorau-ho amb una fulla de menta i servir-la.

Truc:
S’ha d’utilitzar la quantitat justa de gelatina, anau alerta de no abusar-ne perquè si no serà massa elàstica, amb textura de cautxú. Un bon truc consisteix a refredar la panacotta sobre gel fins que comenci a quallar.