Amb aquesta recepta de pancake podeu gaudir d’un esmorzar amb un baix índex glucèmic. Hi hem substituït els aliments, com el sucre i la farina de blat, per aliments, com la fruita i la farina d’ametlla.
Ingredients:
- 1 ou
- 1 cullerada de farina d’ametlles
- 2 cullerades de farina de civada
- 1 cullerada de mel
- Mitja cullerada de llevat
- 1 got de llet de civada, coco o ametlla
- 1 cullerada de cacau pur o 1 plàtan o 1 pastanaga (depenent si volem fer uns pancakes dolços o salats).
Elaboració:
Posau tots els ingredients en el got de la batedora i capolau-los fins a tenir una massa homogènia. A continuació, escalfau una cullerada d’oli dins una paella (si és antiadherent no cal encalantir-lo) i posau-hi la barreja d’ingredients. Després, deixau quallar la base i, posteriorment, girau la pasta perquè es cogui de l’altre costat. Quan estigui cuit, retirau-la del foc.
Per acabar, cobriu i condimentau el pancake al gust. Per als més menuts es pot fer unacrema de cacau casolana i saludable amb mig plàtan congelat, 2 cullerades de cacau en pols, 15 avellanes, una mica de llet d’avellanes i 1 cullerada de mel.