Recepta galetes de mantega

Aquesta recepta pot servir per a les festes de Nadal i de Reis, com també per a una festa d’aniversari. Les galetes de mantega són molt bones de fer. Solament calen cinc ingredients.

Ingredients:
Per a devers 20 unitats
– 250 grams de farina
– 125  grams de mantega
– 125  grams de sucre
– 1 ou
– 1 llimona
També s’hi pot posar essència de vainilla

Elaboració:
En un bol, hi posam la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient) amb el sucre i els barrejam fins que els dos ingredients estiguin ben integrats.

A continuació, hi afegim l’ou i la peladura de la llimona i continuam mesclant els ingredients. Finalment, hi incorporam la farina a poc a poc. Quan haguem obtingut una massa ben homogènia, l’embolicam en una làmina de plàstic (film) i ho reservam a la nevera com a mínim 1 hora.

Passat aquest temps, estenem la massa amb l’ajuda d’un aprimador o corró sobre paper de forn. Tallam les galetes amb la forma desitjada i les enfornam devers  12 minuts a una temperatura d’uns 180 graus. Quan estiguin daurades, les retiram i les deixam refredar.

Finalment, quan siguin fredes, decorarem al gust amb sucre de llustre, llapis de colorants alimentaris o simplement hi posam sucre en pols per damunt.

Imatge: istock.com

Deixa un comentari

Your email address will not be published.