Ingredients

Per a quatre persones:
– Un quilogram de llom de porc (sense tallar en rodanxes)
– Dos quilograms de sal gruixada
– Mig quilogram d’arròs basmati
– Tres o quatre pomes
– Una ceba
– Nou moscada
– Una llimona
– Llorer
– Escorça de canyella
– Panses
– Pinyons
– Mantega

Preparació

Primer de tot, posau en una palangana una capa de sal gruixada, hi posau el llom damunt i el cobriu de sal. Seguidament l’enfornau, a una temperatura alta (200º C), i el deixau coure fins que la capa sal comenci a clivellar-se (25-35 minuts).

Traieu la capa de sal, retirau el llom i el reservau.

Per a la confitura de poma, heu de pelar les pomes, tallar-les en trossos no molt petits i posar-les en una olla petita amb poca aigua (uns tres o quatre centímetres). Hi heu d’afegir la ceba tallada en trossos petits, la pell d’una llimona i una branca de canyella.

Deixau coure el conjunt fins que les pomes estiguin toves i s’hagin begut l’aigua. Traieu la pell de la llimona i la canyella i ho capolau.

Per a l’arròs, l’heu de bullir amb una mica de sal i dues fulles de llorer fins que estigui cuit. Si voleu, el podeu saltejar amb mantega, panses i pinyons.

Només us queda muntar el plat. Primer tallau el llom a rodanxes i l’emplatau, hi posau devora una tassa d’arròs i ho guarniu amb la confitura de poma com més us agradi.