Ingredients:

Per a 6 persones

– 500 g de puré de carbassa
– 600 g de farina
– 1 ou
– 20 g de mantega
– Sal
– Un pessic de nou moscada
– 150 g de formatge gorgonzola
– 1 iogurt natural
– 30 ml de nata

Preparació:

En un bol gros barrejam el puré de carbassa amb la farina, l’ou, un pessic de sal, la mantega i una mica de nou moscada. Ho mesclam a poc a poc, de manera que es vagin integrant tots els ingredients. Deixam reposar la massa devers 5 minuts i procedim a realitzar, amb l’ajuda d’una forqueta, petites peces de forma ovalada. Podem marcar unes ratlles amb la forquilla per decorar els nyoquis. És un procés lent i laboriós. Un cop fets els nyoquis, els posam en aigua bullent amb una mica de sal i els deixam coure fins que surin sobre la superfície de la cassola.

Per fer la salsa, batem conjuntament el formatge, el iogurt i la nata. Emplatam. Podem afegir-hi també unes nous o uns xampinyons per decorar i fer el plat més complet.
Esper que gaudiu d’aquesta recepta de Nyoquis de carbassa amb salsa gorgonzola!