Ingredients per a 4 persones:

  • 4 magranetes (panets de Viena rodons)
  • 4 ous
  • 60 g de cuixot dolç tallat a daus petits
  • salsa de tomàtiga casolana espessa
  • llet
  • un grapat de pinyons
  • sal
  • oli d’oliva

Preparació:

Escapçau les magranetes i buidau-les, però amb compte que no es foradin. Ha de quedar una capa de pasta de devers un dit per tot. Posau dins cada panet (fons i voreres) quatre cullerades o cinc de llet de manera que quedi humit per dins. Ara abocau dues o tres cullerades de salsa de tomàtiga al fons de cada panet. Damunt, uns quants daus de cuixot i damunt, un vermell d’ou. Reservau els blancs dins un bol.

Bateu ara els blancs a punt de neu amb un pessic de sal. Distribuïu el blanc pujat dins les magranetes. N’hi ha d’haver un bon caramull. Distribuïu uns quants pinyons damunt el blanc pujat.

Posau oli abundant (això és important, perquè si no, es cremarien) dins una paella i fregiu els panets d’un en un d’aquesta manera: quan l’oli sigui calent, amb molt de compte i agafant la magraneta amb una giradora, posau- la dins la paella amb la mà esquerra i amb la dreta abocau oli calent de la paella amb una cullera o cullerot per damunt el blanc pujat. Tot d’una que prengui un poc de color de baix (molt aviat), treis-la de l’oli, però manteniu-la alçada damunt la paella i continuau abocant oli damunt el blanc fins que es daurin els pinyons. Col·locau el panet damunt paper absorbent i procediu amb les altres magranetes igual que amb la primera. Serviu-les ben calentes.

Nota:

Si us agrada i n’és el temps, podeu afegir un grapat de xítxeros bullits damunt els daus de cuixot.