Ingredients

Per al fondant:
250 g de cobertura negra al 70%
200 g de mantega
80 g de sucre en pols
4 ous

Per al cremós:
315 g llet sencera
315 g nata al 35% de greix
75 g de sucre
275 g de cobertura al 70%
4 vermells d’ou
1 full de gelatina

Per a la sopa de xocolata blanca:
100 g llet sencera
50 g nata
15 g Maicena
75 g xocolata blanca
25 g sucre

Per a la teula de xocolata:
50 g de cobertura de xocolata amb llet

Preparació

Començam amb el fondant. Fonem la mantega i la cobertura al bany maria. Mentre es fon separam el vermell del blanc d’ou, muntam el blanc de l’ou a punt de neu amb una mica de sucre. Ho reservam a la gelera. Després muntam els vermells d’ou amb la sucre restant i ho reservam. Quan la mantega i la cobertura estan fusos i han davallat una mica la temperatura
mesclam primer amb el vermell esponjat i hi afegim en dues vegades el blanc d’ou muntat a punt de neu. Ho colocam dins el motlle desitjat al forn a 180ºc, durant 20 minuts aproximadament. Ens ha de quedar dur per fora i una miqueta cremós a l’interior però consistent.

Per al cremós, encalentim la nata, la llet i el sucre. En un bol a part hem de tenir els vermells batuts i quan la mescla estigui calenta ho hem de mesclar amb els vermells i tornar-ho a posar al foc. Quan hagi espessit una mica ho posam amb la cobertura i ho remenam fora del foc fins que es fongui del tot juntament amb la gelatina previàment hidratada amb aigua. Ho deixam reposar tot a la gelera mínim 24 hores.

Per a la sopa de xocolata blanca, reservam una mica de llet per dissoldre la Maicena. Encalentim la nata, la llet i el sucre i quan estigui a punt de bullir, hi afegim la Maicena i ho remenam perquè no s’aferri. Quan hagi agafat la textura d’una crema lleugera ho retiram del foc i ho mesclam amb la cobertura blanca. Ho reservam a la gelera tapat.

Per a la teula de xocolata, fonem la cobertura al microones amb cura que no es cremi i ho estenem entre 2 làmines de paper film (paper transparent de cuina)i ho reservam a la gelera perquè torni fort.

Finalment ho muntam. Posam el fondant a la base del plat, a sobre hi posam una bola de cremós de xocolata, i a sobre del cremós, la teula clavada i banyam amb la sopa. Per acabar hi tiram pols de cacau i ho decoram amb una fulleta de menta i algunes fruites vermelles. Bon profit!