Ingredients

Per a 4 persones:

Avui cuinarem un plat estil asiàtic de fàcil elaboració, que un cop tenim els ingredients nets i tallats es cuina en pocs minuts.

Picada:
– Arrel de gingebre natural
– All
– Pebre coent fresc
– Oli de sèsam

Juliana de verdures:
– Ceba
– Fonoll
– Pastanaga
– Ceba tendra o grells
– Albergínia
– Xampinyó
– Pebrot verd
– Pebrot vermell

A triar entre:
– Pitera de pollastre
– Llom de porc
– Salmó fresc

Recepta original del cuiner Àgab Rullan.

Preparació

Preparació de la picada:
Tallarem a daus el gingebre ben fi amb el ganivet, l’all i el pebre coent. Barrejarem amb oli de sèsam o llet de coco. Tallarem totes les verdures a tires molt fines i les barrejarem, a excepció de la col que la hi afegirem al final. Dins un wok o en el seu defecte en una paella alta on ens sigui fàcil sacsejar els ingredients, posarem un rajolí d´oli de gira-sol i ho escalfarem a foc fort. És important tenir en compte que el wok esta pensat per acumular calor i coure en poc temps i amb poc oli. Així mateix farem servir oli de gira-sol que és més fàcil d’encalentir i és insípid, ja que el gust de l’oli d’oliva taparia les aromes de la picada. Amb l’oli calent, hi afegirem la proteïna, (pollastre, llom de porc o salmó) tallat a tires fines o a daus. Ho sacsejarem ràpidament perquè es cogui tot bé, hi afegirem la picada, remenarem amb força i ho ofegarem amb un rajolí de soja per evitar que es cremi. Incorporarem la verdura i deixarem coure-ho tot junt sense deixar de sacsejar-ho. Quan veiem que la verdura està al punt de cocció que volem, hi afegirem la pasta o l’arròs i una mica de col. Donarem dues voltes perquè es barregi bé i es vagi escalfant per igual. Finalment o podem servir dins un plat fondo i decorar-ho amb llavors de sèsam. En referència a la salsa de soja, el més corrent a trobar salsa japonesa, més dolça i delicada de gust. En aquest cas utilitzem salsa xinesa, més espessa i forta. La podeu emprar reduïda amb aigua, a un 50 per cent. Si utilitzau la salsa japonesa, és pot usar sense alleugerir i en més quantitat, però cal tenir en compte que tenyeix molt menys el plat. No dóna color a la carn ni enfosqueix la verdura, com la xinesa; de manera que no espereu tenir el mateix color que a la fotografia adjunta.