Ingredients

  • 1 full de pasta bric de 90 g, rollo de 1’5 metres.
  • 5 pomes
  • 1 litre d’aigua
  • 500 grams de sucre
  • El suc de 1/2 llimona
  • 3 porros
  • Formatge ratllat
  • Farigola seca
  • Carn mixta capolada
  • 2 cebes
  • 1 all
  • Sal i pebre
  • Mel

Elaboració
Elaboració de la poma:
(Idea extreta de Martha Stewart’s Pies & Tarts)

1. Posem a bullir un litre d’aigua amb el sucre i el suc de la llimona. Quan bulli ho retiram del foc i ho tapem.
2. Mentre netegem la pell de la poma, li treiem el cor. Fem el mateix amb la resta de pomes. Al centre de les pomes esprèmer el resta de la llimona.
3. Tallam les pomes a rondaxes i les dipositem en l’almíbar que tenim reservat calent.
4. Un cop hi acabem de posar totes les rodanxes de pomes, cal tapar la superfície amb paper paper de forn i deixar-ho reposar uns 40 minuts.

Elaboració del farcit de carn:

1. Pelem i tallem les cebes i els alls i els sofregim en una paella fins que la ceba sigui transparent.
2. Hi afegim la carn capolada que prèviament haurem salpebrat. Ho remenem perquè no s’hi facin grumolls.
3. Deixem-ho coure fins que la carn estigui cuita i s’hagi begut tot el líquid.
4. Reserveu-ho i deixeu-ho refredar.

Muntatge de la tapa:

1. Treieu la poma de l’almíbar i deixeu-ho damunt d’un drap de cuina per escòrrer bé tot l’almíbar.
2. Estenneu el full de pasta bric (aquí cal treballar ràpid perquè no se’ns assequi el bric).
3. A la part superior del full de brick, escampeu-hi les rodanxes de poma, de manera que mitja rodanxa sobresurti el full bric.
4. A sota, repartiu la carn capolada, una mica de formatge i farigola.
5. Doblegueu la resta de full de manera que la carn quedi embolicada damunt la poma.
6. Cargoleu les vores perque agafi aquesta forma de rosa.
7. Fixeu-ho amb escuradents.
Cocció de la rosa cruixent:
– Es pot fer al forn: 5 minuts a 220º
– O bé fregir en una olleta amb suficient oli perquècobreixi tota la pasta filo (la poma no cal).
Serviu-ho amb un potet amb mel perquè cada conmensal se’n pugui posar un roll.