Ingredients
(en surten unes tres dotzenes):
- 1 quilo de farina fluixa
- 100 g de sucre en pols
- 2 rovells d’ou
- 2 tasses (de cafè) d’oli
- 2 tasses (de cafè) de suc de taronja
- 2 tasses (de cafè) d’aigua
- 200 g de llard (saïm)
- Ratlladura d’una llimona
Nota: el farciment pot ser de cabell d’àngel, crema, xocolata, confitura o brossat.
Elaboració
Pasteu tots els ingredients fins que quedi una massa llisa i poseu-la a la nevera durant una hora.
Passat aquest temps, agafeu porcions de massa i estireu-les amb el rodet, col·loqueu en el centre de cada una d’aquestes una cullerada del farcit elegit, doblegueu-les i talleu-les, perquè quedi segellat amb l’ajuda d’una forquilla.
Per acabar, enforneu-ho a 180º durant 30 o 40 minuts, deixeu-ho refredar i empolvoreu-ho de sucre mòlt.