Ingredients

1 k de letxa (o boqueta groga)
4 galeres
1 culleradeta pebre roig (de les de café)
1 dl oli oliva
Sal
1,5 got de caldo de peix
3 grans d’all
1 tomaca madura
1 creïlla (patata) gran

Elaboració

Talleu la lletxa, una vegada neta i estripada, a rodanxes d’un centímetre aproximadament. Saleu-la. Peleu les creïlles (patates) i talleu-les també a rodanxes d’1 cm. Peleu i trossegeu la tomaca i els alls. Escalfeu l’oli en una cassola i sofregiu la creïlla i els alls. Afegiu-hi la tomaca, saleu-la i una vegada fregida, afegiu-hi el pebre roig, i doneu-li un parell de voltes. Tot seguit, regeu amb el caldo. Quan bulli, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu-hi el peix i deixau-ho coure tot junt devers12 minuts més.