Tomàtigues farcides de carn

Les tomàtigues farcides de carn són un plat molt nutritiu, saborós i ideal per gaudir d’àpats amb amics i familiars, ja que a part de ser boníssimes, ens faran quedar sempre molt bé.

Ingredients 

Per a 4 persones

  • 1 tomàtiga grossa per persona
  • 2 cebes
  • 2 grans d’all
  • 500 g de carn capolada (de vedella, porc o mixta, segons el gust).
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • 1/2 pebre vermell
  • 1/2 pebre verd
  • Sucre (per contrarestar l’acidesa de la tomàtiga)
  • Herbes aromàtiques (orenga i romaní)
  • Formatge ratllat
  • Galleta picada (opcional)

Elaboració

Passau les tomàtigues per aigua per llevar restes de terra. A continuació, tallau-los la part de dalt, com si fos una tapadora i buidau-les per dins. Eliminau la part central més dura i les llavors, i reservau-ne la polpa. Posau sal per dins.

A continuació, passau per aigua els pebres i el julivert per llevar-los les impureses i tallallau-los tan petit com pugueu. Feis el mateix amb la ceba i l’all. Després, posau oli en una paella per fregir les verdures i la carn, i salpebrau-les al gust. Més o menys a la meitat de la cocció, afegiu-hi la polpa del tomàquet i el sucre, i deixau-ho sofregir a foc lent, devers 15 minuts més.

Mentrestant, podeu preescalfar el forn a 180 °C.
Quan el sofregit estigui llest, farciu les tomàtigues i posau-hi el formatge per sobre, i posau-los a gratinar aproximadament 5 minuts. Si voleu, podeu substituir el formatge ratllat per galleta picada amb julivert.

Imatge: Getty Images

Deixa un comentari

Your email address will not be published.