Les tomàtigues farcides de carn són un plat molt nutritiu, saborós i ideal per gaudir d’àpats amb amics i familiars, ja que a part de ser boníssimes, ens faran quedar sempre molt bé.
Ingredients
Per a 4 persones
- 1 tomàtiga grossa per persona
- 2 cebes
- 2 grans d’all
- 500 g de carn capolada (de vedella, porc o mixta, segons el gust).
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Julivert
- 1/2 pebre vermell
- 1/2 pebre verd
- Sucre (per contrarestar l’acidesa de la tomàtiga)
- Herbes aromàtiques (orenga i romaní)
- Formatge ratllat
- Galleta picada (opcional)
Elaboració
Passau les tomàtigues per aigua per llevar restes de terra. A continuació, tallau-los la part de dalt, com si fos una tapadora i buidau-les per dins. Eliminau la part central més dura i les llavors, i reservau-ne la polpa. Posau sal per dins.
A continuació, passau per aigua els pebres i el julivert per llevar-los les impureses i tallallau-los tan petit com pugueu. Feis el mateix amb la ceba i l’all. Després, posau oli en una paella per fregir les verdures i la carn, i salpebrau-les al gust. Més o menys a la meitat de la cocció, afegiu-hi la polpa del tomàquet i el sucre, i deixau-ho sofregir a foc lent, devers 15 minuts més.
Mentrestant, podeu preescalfar el forn a 180 °C.
Quan el sofregit estigui llest, farciu les tomàtigues i posau-hi el formatge per sobre, i posau-los a gratinar aproximadament 5 minuts. Si voleu, podeu substituir el formatge ratllat per galleta picada amb julivert.
Imatge: Getty Images