Ingredients
200 g d’ametlles torrades i pelades
50 g de pinyons
250 g de sucre
1 culleradeta (de postres) de mel
2 culleradetes de suc de llimona

Elaboració
En una paella posem el sucre (que estigui ben repartit per a tota la base), la mel i el suc de llimona i a foc mig deixem que es vagi desfent fins a tenir un caramel de color fosc ( vigileu que quan agafa color de seguida és crema i ens donaria mal gust, seria amarg). No ho remenem.

Quan ho tenim al punt hi afegim les ametlles i els pinyons, remenem amb una cullera de fusta perquè quedin ben caramel·litzats i ràpidament ho aboquem en el motlle, si en teniu, prèviament engreixat amb una mica d’oli de girasol, o bé ho aboquem damunt un full de paper especial de forn, posem per sobre un altre paper de forn i amb el corró aplanem una mica, amb un ganivet anem fent els trossos com ens agradin, barretes, trossos irregulars. Deixem refredar. En el cas de posar-ho en un motlle, desemmotllem un cop s’hagi refredat.

A les Mallorca, aquest torró sense pinyons també es diu tambor d’ametlla.