Ingredients
435 g d’ametlla mòlta fina
375 g sucre glacé
310 g nous trossejades
185 g sucre
100 cl aigua
100 cl nata líquida
Cobertura de xocolata
Un trosset de mantega pomada

Nota: amb aquestes quantitats surten 4 barres de torró d’uns 350-400 g cadascuna.

Elaboració
Barrejar l’ametlla mòlta amb el sucre glacé .

Preparar un almívar a punt de fil fort o 150º (per això heu d’utilitzar un termòmetre de rebosteria) amb l’aigua i el sucre. Quan estigui al punt, hi afegim la nata i immediatament ho retirem del foc i ho remenem .

Ajuntar les dues barreges anteriors i hi afegim les nous. Barrejar-ho bé amb les mans fins que lligui. Deixar refredar la massa .

Formar les barres i deixar-les assecar. Jo utilitzo unes capsetes de fusta que va fer mon pare per fer els torrons, però podeu emprar carmanyoles, motlles, etc. Jo folro les capses amb paper de cuina perquè després sigui més fàcil treure-les.
Deixar les barres en el motlle durant un o dos dies amb un pes a sobre.

Fondre la xocolata amb la mantega al bany maria, setinar les barres de torró i deixar-lo assecar entre 5-8 dies. Es pot menjar el mateix dia, però si es deixa reposar s’assenta i compacta millor i així el sucre s’integra millor .

Si  l’emboliques amb cel·lofana, les barres duren un mes i mig o dos en perfecte estat a temperatura ambient, ja que el sucre actua com a conservant.