Forn de Can Vadell Eivissa

El Forn de Can Vadell és una de les pastisseries més típiques de la ciutat. Es troba a Eivissa i des de fa quatre generacions de pastissers, hi continuen elaborant dolços tradicionals com el flaó, les ensaïmades, la greixonera i les magdalenes. També destaquen els seus pastissos i propostes salades.

La família Vadell s’ha convertit en tota una institució a Eivissa. Bona mostra d’això és que el Forn Can Vadell ha rebut Medalla al Mèrit de la ciutat d’Eivissa com a establiment emblemàtic, la Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa l’any 2010 i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears varen lliurar-los el premi de Millor Reboster – Pastisser d’Eivissa i Formentera de l’any 2018.

Inici de Can Vadell
Joan Marí Planells, conegut de malnom com a Vadell, -en referència al segon cognom de son pare-, va aprendre l’ofici de forner a Barcelona i l’any 1923 va adquirir La Espiga Ibicenca. Així va començar la història de Can Vadell que durant quasi un segle ha sabut conservar i difondre una part important de la gastronomia pitiüsa, amb els flaons, les magdalenes eivissenques, els cocs de salsa, a més de les ensaïmades, panades i cocarrois, un patrimoni al qual també hi han contribuït amb pastissos especials com el Ciriac, que només elaboren el 8 d’agost, en honor al patró de la ciutat d’Eivissa, Sant Ciriac, data que coincideix amb la celebració de la conquesta catalana de 1235.

Visualitza el mapa complet

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Restaurants