A s’Estanyol de Migjorn, hi trobareu el restaurant Ca na Marola on hi podeu menjar tapes i arrossos després d’haver pegat un capfico a la mar. A més, hi serveixen palo amb sifó. Com a curiositat, heu de saber que és el primer bar que es va obrir a la zona.

Història:

Ca na Marola va ser construïda cap a l’any 1900 pel patró i pescador Biel Panisa Ensenyat, conegut com a Patró Sóller. Aquesta construcció va ser ocupada durant tres dècades com a habitatge de cinc famílies de pescadors i mariners de s’Estanyol. No va ser fins a l’any 1930 quan el pescador Pep Penya Pascual i la seva dona, Margalida Ripoll Panisa, coneguda com a Marola, nom heretat de la seva àvia materna, van fundar aquesta històrica taverna, des de llavors coneguda com Ca na Marola. Quan el Patró Sóller va morir, la propietat va passar al seu fill, Jaume Salvà, a qui es coneixia amb el nom de Patró Jaume. Des de l’any 1950 fins al 1985 ell va convertir el local en un cafè, i el va regentar la seva filla Maria Panisa Tomàs i el seu gendre, Pere Rosselló, també pescador i conegut com Pedro de Ca Na Marola. Sogre i gendre pescaven junts al llaüt de fusta “Margarita”, que actualment encara roman amarrat al moll del Club Nàutic de s’Estanyol. Ara Ca Na Marola emprèn un altre viatge, amb Jaume Crespí, oferint una cuina casolana i tradicional marinera típica dels nostres avantpassats pescadors i mariners.

Visualitza el mapa complet