El restaurant Es Garbell és un espai on hi trobareu plats casolans, fets amb amor, temps i dedicació. Es troba a sa Caleta, al municipi de Ciutadella. És un exemple de la cuina menorquina, senzilla, de temporada i de proximitat.
El propietari és Jaume Pons, que amb la seva esposa Fany i els seus dos fills Toni i Fany, gestionen una fonda per passar-hi gust de menjar.
Hi trobareu plats com la llengua amb tàperes (de vedella i tallada molt finament), calamars amb un arrebossat que semblen un bunyol, croquetes casolanes (com ara les de bullit), arrossos secs i arròs brut, entre altres propostes de temporada, com el calamar farcit de moniato. A l’època de les faves tendres i la xulla, les faves ofegades són una de les receptes de temporada que fan les delícies dels comensals. De postres, hi ha tortada d’ametla, pastís de formatge i altres dolços casolans.
Horari
De Pasqua a setembre, tenen obert de dimarts vespre a diumenge migdia. Després, només tenen obert els caps de setmana a migdia. El mes de febrer tenen tancat per vacances.
Una mica d’història
El restaurant Es Garbell va obrir les portes el mes de juliol de 2017 i des de llavors no ha fet més que sumar parroquians fidels i satisfets. Abans d’inaugurar-lo, Jaume Pons era empresari del sector sabater. Feia sabates bones, de vestir, de taló, un negoci familiar dels seus avantpassats que iniciaren a 1868. Quan veié que aquest model de negoci es feia costa amunt per la competència desmesurada de sabates que arriben d’arreu del món a costs més barats, que han provocat la desgeocalització d’empreses locals i la pèrdua de llocs de treball, va decidir tancar la fàbrica de sabates i aixecar la barrera d’un restaurant.
La passió de Jaume Pons per la restauració prové perquè de jove va regentar uns mesos el Bar Ca n’Àngel de Palma i perquè feia de cuiner a ca seva els dies de festa.