/

Sommeliers destacats enceten el vi per Sant Martí

La denominació d'origen Pla i Llevant - Mallorca celebra la festa tradicional per tastar el vi novell

La denominació d’origen Pla i Llevant des de fa uns anys s’afegeix a la festa de Sant Martí data tradicional en què es tastava el vi novell de l’anyada en curs. Com que els vins encara no estan acabats i no poden sortir al mercat es fa amb un tast de vins en rama que dóna a tastar a sommeliers professionals perquè expressin la seva opinió experta sobre els vins que podrem degustar en els pròxims mesos.

Primer es varen reunir els vinaters per escollir entre els seus vins monovarietals els que consideraven més adients per ser tastats pels sommeliers. Triaren vins de les varietats Giró Ros, Premsal, Chardonnay, Viognier, Callet, Mantonegro, Gorgollassa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà de diversos cellers que donaran a tastar als sommeliers com ara Daniel Arias, president de la Associació Balear de Sommeliers, Julianna González, St.Regis Mardavall, Sergio Paredes del Club Catador, Josep Juhé del restaurant Zaranda, Toni Fernández de Licors Moyà i Ángel Ruiz del restaurant Vinazo Morrofin.

L’escassetat d’aigua serà clau
El tast es va fer al celler Can Majoral d’Algaida on el seu enòleg va fer una descripció de com ha estat el cicle de la vinya enguany, de com havia entrat el raïm als cellers amb especial referències a l’estiu que s’ha patit enguany de molts de dies de calor i escassesa d’aigua que sens dubte marcarà l’anyada.

Les impressions expressades pels sommeliers són favorables al considerar que els vins tastats presenten una bona qualitat, sobretot tenint en compte les condicions de temps atmosfèric comentades abans. Els comentaris, sinó unànimes, però bastant uniformes els fan veure que ens trobam davant una bona anyada.

La Gorgollassa supera la resta
Daniel Arias, destacà el bon comportament cde les varietats autòctones que s’han adaptat millor a les adverses condicions ambientals. Sergio Paredes va manifestar la qualitat del Callet i del Giró Ros, destacant de manera especial la Gorgollassa.

Josep Juhé afirmava la sorpresa davant uns vins que esperava més greixosos i els va trobar molts frescs. En el seu parer aquesta anyada supera a anteriors.

Juliana González va destacava la bona integració entre alcohol i acidesa. Toni Fernández realçava l’energia que té aquesta anyada que considera de gran qualitat, especialment els fets amb varietats autòctones.

Àngel Ruiz remarcava la presència de la fruita. Finalment, Joan Arboix, destacava la presència de fruita i pensa que els vins blancs serà millor consumir-los com a joves, mentre que els negres podran tenir llargues criances i també alaba la qualitat de la varietat Gorgollassa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat