/

Un diccionari per descobrir la cuina amaziga

El Termcat publica un recull de plats tradicionals d'aquesta cultura nord-africana

Coincidint amb l’Any Nou amazic, el TERMCAT ha publicat en línia el diccionari Tastets de cuina amaziga, en què es recullen una cinquantena de termes referits a preparacions gastronòmiques d’aquesta cultura.

L’objectiu del recull és contribuir a l’acostament i al coneixement de la cultura amaziga per mitjà de la seva gastronomia, i es va elaborar amb la participació d’institucions i d’especialistes de l’àmbit.

Els termes s’hi presenten en català, en amazic en alfabet llatí i també en amazic en alfabet tifinag, i es refereixen principalment a plats típics de la zona del Rif. Es poden consultar també classificats temàticament segons la festivitat en què és més tradicional preparar-los (l’Any Nou Amazic, la Taânsalt, el Ramadà o la Festa del Xai), i en alguns casos s’acompanyen de descripcions i notes d’interès lingüístic i cultural. Per exemple, s’hi recullen termes com ara azembu, cuscús amesfuf, pa de tardift o sel·lu.

El diccionari és la versió en línia d’un producte publicat el 2010, fruit en aquell moment de la col·laboració de Linguamón – Casa de les Llengües, l’Observatori Linguamón de la Llengua Amaziga, la Vocalia de dones BUYA de l’Associació Taghrast-Espai Amazic, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Termcat.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del Termcat, que ofereix actualment més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i es pot consultar tant al web del Termcat com al portal específic d’alimentació i gastronomia.

Imatge: Coccolo - Pixabay

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat