/

Una guia per conèixer els bolets

Es tracta d'una obra en la qual hi podeu consultar els bolets pel nom popular en català, pel nom científic i pel nom popular en espanyol

Ara que som en temps de bolets, és bo recordar que al web de la Universitat de les Illes Balears (UIB) hi teniu disponible el web Bolets de les Illes Balears. Es tracta d’una obra en la qual hi podeu consultar els bolets pel nom popular en català, pel nom científic i pel nom popular en espanyol. A més a més, podeu consultar bolets per hàbitats o per si són tòxics o comestibles.

El web s’ha basat en el llibre de referència Els bolets de les Balears, escrit per de Carles Constantino i Josep L. Siquier l’any 2006 i editat per Micobalear. Aquest web es va crear l’any 2007 gràcies a la iniciativa del Departament de Biologia de la UIB i del Museu Balear de Ciències Narturals i al patrocini de la Fundació Sa Nostra.

Tot i que no és una obra acabada, hi podeu trobar una gran quantitat d’informació sobre els bolets, des d’una descripció, fins a fotografies i una indicació del valor alimentari. Per exemple, veureu la diferència entre un esclata-sang (comestible) i un esclata-sang de llet (tòxic) o podeu començar a aprendre a reconèixer els escarlets.

Un altre dels bolets que són abundants a alzinars, camps de conreu i voreres de camí de Mallorca i de Menorca són els capells de senyor -també anomenats paraigües- (Macrolepiota procera), que són ben bons si els passau per ou i farina i els fregiu.

Per cert, recordau aquests consells per cercar bolets:

  • Heu de dur un paner, mai heu d’agafar una bossa de plàstic perquè evita que les espores que queden als bolets caiguin a terra i l’any que ve n’hi hagi més.
  • Pensau que a la muntanya o a la garriga no es peguen crits.
  • Si us topau amb algú que també cerca bolets, pensau a saludar, mai no s’ha de perdre l’educació
  • Procurau dur aigua per si et canses
  • Mirau bé la zona on anireu a caçar bolets, no us heu de perdre.
  • No tiris fems pel bosc i, si en trobes, mira si el pots agafar.
  • Si trobes tancat, no passis o deixa-ho com ho has trobat.
  • No aparquis on et vengui de gust, deixa el teu vehicle on no faci nosa. No perdeu mai el civisme.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat